Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Προς: Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.
«Φαντασία Γεύσεων με Σερραϊκό Άρωμα». Έτσι, είναι η επωνυμία της διήμερης
εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Απριλίου 2016. Το Επιμελητήριο
Σερρών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών και με την έγκριση της Γενικής
Γραμματείας δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει έναν πρωτότυπο πανελλήνιο
διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας για σπουδαστές και πρόσφατα
αποφοίτους ΙΕΚ, θέλοντας έτσι να συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο σ
την
ανάδειξη της υψηλής τέχνης της μαγειρικής, βασισμένης σε εξαιρετικά τοπικά
προϊόντα.
Το πλούσιο πρόγραμμα της όλης δραστηριότητας περιλαμβάνει και παράλληλες
εκδηλώσεις. Το Σάββατο 23 Απριλίου θα διεξαχθεί διαγωνισμός για σπουδαστές
και αποφοίτους του ΙΕΚ Σερρών της Κατάρτισης των ΣΕΦ/Αρχιμαγείρων οι οποίοι
θα διαγωνιστούν παρασκευάζοντας λαχταριστές μη νηστίσιμες νοστιμιές στην
υπερσύγχρονη κουζίνα του ξενοδοχείου. Θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση
κατά την οποία θα αναλυθούν οι Καλές Πρακτικές και Αξίες στα ΙΕΚ, συζήτηση για
τις Νέες Τάσεις στην Υψηλή Τέχνη της Μαγειρικής στο πλαίσιο της Ερευνητικής
Γαστρονομίας ενώ επιπλέον υπάρχει μέριμνα και για Έκθεση Ειδικών Τοπικών
Προϊόντων σε ειδικό χώρο.
Την δεύτερη μέρα, δηλαδή την Κυριακή 24 Απριλίου, θα συνεχιστεί ο
διαγωνισμός με νηστίσιμα εδέσματα μέχρι το απόγευμα. Ώρα 11:00- 13:00 θα
παρουσιαστούν ελληνικές παραδοσιακές γευστικές δημιουργίες από Συλλόγους και
Σωματεία του Ν. Σερρών ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα χορευτικά δρώμενα από
τους αντίστοιχους πολιτιστικούς συλλόγους.
Οι βραβευμένοι θα λάβουν μετάλλια, ενώ θα αποδοθεί έπαινος συμμετοχής σε
όλους. Και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί show kitchen από καταρτιζόμενους
προσφέροντας τα εδέσματά τους στους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Παρόντες θα είναι Hotel και Food Managers με προγραμματισμένη
Επιχειρηματική Συνάντηση Καριέρας δίδοντας τα «φώτα» τους για το επιχειρείν του
κλάδου. Θα μιλήσουν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας
με τους αποφοίτους αλλά και τους υπό κατάρτιση βραβευμένους Chef
εμπεριέχοντας και μια δυναμική για επαγγελματική συνεργασία - απασχόληση. Εν
συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Τοπικών Οίνων και στρογγυλή τράπεζα για
την ποιότητα, τη διατροφική και υγειονομική αξία των τροφών. Επιπλέον, την ίδια
μέρα το πρόγραμμα προβλέπει και Ειδική Εκδήλωση Ενημέρωσης για τις πλέον
σύγχρονες τάσεις στην Εστιατορική και τη σύνθεση μενού, με ξεχωριστό
ενδιαφέρον για τους Επαγγελματίες της σίτισης αλλά και τους σπουδαστές.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης θα καλύψουν τη διοργάνωση.
ΙΕΚ ΣEΡΡΩΝ
Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας
και τις σπουδάστριές σας για το διαγωνισμό, στηρίζοντας τον επαγγελματισμό τους
και να μεταφέρετε την πρότασή μας για τη συμμετοχή τους σε ένα διαγωνιστικό
θέμα από τα 12 διαθέσιμα που θα είναι με δωρεάν συμμετοχή. Δύνανται να
συμμετάσχουν και οι πρόσφατα απόφοιτοι μέχρι και τον Ιούνιο του 2015.
Είμαστε σίγουροι για την ποιότητα υπηρεσιών κατάρτισης που παρέχεται από το
ΙΕΚ σας, αναμένοντας να διδαχθούμε από τις μεθόδους και τις ευρηματικές
δημιουργίες σας. Ακόμη και το διάστημα της προετοιμασίας μέχρι την εκδήλωση
θα κινητοποιήσει το ταλέντο τους, αναδεικνύοντας τους ίδιους αλλά και το φορέα
κατάρτισής τους σε πανελλαδική κλίμακα.
Μέσω του ιστοχώρου
www.food-serres.blogspot.com μπορούν να γίνονται
αιτήσεις από την Δευτέρα 28/3/2016 έως την 13/4, οι οποίες θα έχουν χρονική
επισήμανση για να τηρηθούν οι προτεραιότητες. Στο τέλος της ημέρας θα
ανακοινώνεται στον ιστοχώρο η λίστα των κατοχυρωμένων θεματικών επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Έχω ξεχάσει τον κωδικό εισόδου μου. Πώς θα συνδεθώ στο σύστημα; Πρώτα ελέγξτε τα εισερχόμενα του email επικοινωνίας που ορίσατε σ...